Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آلوئه‌ورا از دیرباز به‌عنوان گیاه زینتی و گیاه داروئی کشت می‌شده‌است و می‌توان  آنرا به‌عنوان گیاه آپارتمانی و در گلدان نیز نگهداری کرد آلوئه در بسیاری از محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی از جمله نوشیدنی‌ها، لوسیون‌های پوست، پمادها و کرم‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلوئه‌ورا در بسیاری از نقاط دنیا در محیط‌هایی از جمله خاک‌های سنگلاخی و کم‌آب به‌عنوان گیاه دارویی یا زینتی کشت می‌شود. این گیاه نیاز به آب بسیار کمی دارد و می‌تواند شرایط خشکی را تحمل کند اما مقدار کمی آب برای رشد و شادابی این گیاه مورد نیاز است.

آلوئه‌ورا مقاومت پایینی در مقابل سرمای شدید و برف و یخبندان دارد. این گیاه در برابر آفت‌هایی چون کنه تارعنکبوتی، شپشک آردی و شته تا حدودی مقاوم است. آلوئه برای رشد و نمو نیاز به نور خورشید دارد اما می‌تواند در بعضی مناطق با سایه جزئی نیز سازگار باشد. اما کشت این گیاه  مفید در کشور نیازمند برخی اقدامات اولیه و هزینه است که در این گزارش به آن می پردازیم.

ابتدا به هزینه های ساخت گلخانه و یا زمین کشت این گیاه می پردازیم:

زمین کشاورزی مناسب برای کشت گیاه بستگی به موقعیت منطقه و آب و هوای آن محل دارد و قیمتهای مختلفی برای آن تعیین شده است به طور مثال قیمت یک زمین کشاورزی در اطراف تهران به  ازای هر متر مربه حدود 500.000 تومان است که اگر کاربری گلخانه داشته باشد و به صورت گلخانه به فروش برسد طبیعتا قیمت افزایش پیدا می کند.

هزینه های اولیه در این زمینه در ابتدا شامل پاجوش، کود مورد نیاز و نیروی انسانی است.

افشین طارمی، یک فعال در حوزه تولید آلوئه ورا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: به ازای هر یک متر مربع باید 4 پاجوش استفاده شود که به طور متوسط در هر هکتار به 40.000 پاجوش الوئه ورا نیاز داریم و هزینه تقریبی هر پاجوش 10.000 تومان است.

در بحث کود و سموم بستگی به خاک محل کشت و مقدار غنی بودن خاک متفاوت است اما به طور متوسط برای هر هکتار به 15 تن کود حیوانی نیاز داریم که با هزینه حمل و نقل آن 4 میلیون تومان می شود.

برای ابتدای کار نیز باید خاک تست شود که خوشبختانه در بعضی شهر های کشور این تست در داخل جهاد کشاورزی به صورت رایگان انجام می شود اما در استان هایی که از این خدمات برخوردار نیستند باید از بخش خصوصی استفاده کنند که مبلغ مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است ولی بیشتر از 200.000 تومان نخواهد بود.

تعداد کارگر های مورد نیاز هم  سه الی چهار نفر  تخمین زده می شود که بر اساس حقوق وزارت کار محاسبه خواهد شد.

برای فروش محصول که در سال دوبار صورت می گیرد دو حالت در نظر گرفته شده است که فروش مستقیم به کارخانه و قروش های تکی و به میزان کم است

در قسمت فروش به کارخانه که در این دو سال تقریبا افزایش پیدا کرده است کارخانه محصول را از شما 6000 تومان به ازای هر کیلو خریداری می کند

آقای طارمی افزود: هر بوته آلویه ورا میتواند تا دوسال مورد استفاده قرار بگیرد البته اگر به گیاه رسیدگی های لازم انجام شود میتوان بیشتر از آن استفاده کرد. مقدار نتیجه ای که از هر بوته آلوئه ورا می توان گرفت حدود 12 تا 27 کیلوگرم است که به نسبت سود خوبی می توان از آن کسب کرد.

برای آلوئه ورا مجوز خاصی از سوی وزارت جهاد و کشاورزی در نظر گرفته نشده و اگر کسی تمایل به این کار داشته باشد پروسه سختی نخواهد داشت اما برای تبدیل و فرآوری محصول برگ آلوئه ورا نیاز به مجوز های زیادی است که پروسه را خیلی سخت می کند و بایدمجوز هارا از وزارت صمت و جهاد کشاورزی دریافت کرد.

برای فرآوری این محصول به یک خط فرآوری نیز نیاز داریم که هزینه اولیه برای احداث آن حدود یک میلیارد تخمین زده می شود که البته اختلاف قیمتی که در فراورده های محصول نسبت به محصول خام وجود دارد می تواند در حدود زمان دو سال هزینه ها را جبران کند.

بیشتر بخوانید

کشت آلوئه ورا در مشهد + فیلم

اگر بخواهبم نگاهی به آلوئه ورا در بخش صادرات داشته باشیم باید گفت که بیشتر مشتری های این محصول کشور ها و کارخانه های اروپایی هستند که به علت به صرفه بودن قیمت و کیفیت مطلوب از آلوئه ورا استفاده می کنند به طوری که محصول را به صورت خام خریداری کرده و با فراوری آن به محصولات دیگر سود زیادی کسب می کنند. البته این اختلاف قیمت صادرات و فروش داخل به قدری است که تولید کنندگان را برای صادرات وسوسه می‌کند.

در پایان اگر مسئولین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت  با تشکیل کارگروه هایی برای ارتباط بخش خصوصی با کشاورزان وسرمایه گذاری در این بخش می توانند پیشرفت بسزایی در این زمینه داشته باشند و درآمد ارزی زیادی برای کشور به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلوئه ورا تولید آلوئه ورا 000 تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۰۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!

بر اساس شنیده‌ها شرکت بهمن دیزل برای تولید و عرضه یک کامیونت 3.8 تنی برنامه‌ریزی کرده و بنا دارد این بار به سراغ تولید و عرضه کامیونت 3.8 تن برود و با این اقدام عملا سبد محصولات تجاری نسبتا سبک، سنگین و کشنده در اختیار بهمن دیزل خواهد بود و چنانچه این پروژه با موفقیت انجام شود، بهمن دیزل قطعه‌ دیگری از پازل تناژ باربری ایران را کامل کرده است. این محصول می‌توان پاسخ مناسبی برای بازار بارهایی با تناژ سبک باشد.

اکنون قالب حمل‌و نقل تجاری نسبتا سبک با وانت‌های شهری که حداکثر توانایی حمل کمتر از 900 کیلو را دارند، انجام می‌شود و در مرتبه بعدی کامیونت های 6تن و 8 تن و کامیون‌های فورس F210 (بهمن دیزل) با توانایی حمل حدود 10 تن هستند که نیازهای این حوزه را برطرف می‌کنند اما در فاصله وانت‌های 1.8 تنی با بارهایی در محدوده 4 تن تمهیدی اندیشیده نشده که خلا موجود خسارات هنگفتی به منابع محیط زیست، سوخت کشور وارد می‌کند چرا که در شرایط فعلی مصرف کننده ناچار است کامیون‌های بازه‌ی 10 تن را ناقص بارگیری شود. به همین دلایل می‌تواند ورود بخش خصوصی به تولید کامیونتی 3.8 تنی هوشمندانه و متناسب با نیاز بازار است. مدیران بهمن دیزل با ورود به این قسمت از بازار، قدرت‌نمایی خوبی خواهند داشت و تا سالیان سال یکه تاز این حوزه خواهند بود. 

دلایل زیادی برای استقبال بازار این محصول وجود دارد که مهمترین آن فرسودگی در این رده باربری است. محصولاتی که به عنوان وانت شناخته می‌شوند اغلب از نظر شاخص‌های فناورانه عقب افتاده‌ هستند و ایمنی بسیار پایینی نسبت به سلامت راننده و حفظ بار دارند. لذا تولید محصولی در این رده با ایمنی بالا و تکنولوژی روز، می‌تواند تحول خوبی در حوزه تجاری ایران باشد.

کشورهای توسعه یافته نیز با تمرکز بر تولید کامیونت‌های 3.5 تا 4 تن تلاش کردند حمل و نقل بارهای کم حجم و سبک را مقرون به صرفه کنند. به واقع در کشورهای پیشرفته، خودروهای پرمصرفی مانند وانت‌های کنونی کشور ما اجازه تردد ندارند و برای شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری تردد این خودروها غیراقتصادی است.

شرکت بهمن دیزل با تمرکز بر خلا بازار حمل و نقل ایران نقش قابل توجهی در حفظ منابع سوختی، بهینه کردن اقتصاد حمل و نقل باری شرکت‌های تولید و رانندگان و همین‌طور حفاظت از محیط زیست برداشته است؛ محاسبات دقیق کارشناسان گواهی می‌دهد که خلاهای موجود در باربری ایران و همینطور عقب افتادگی فناورانه خسارات زیادی به اقتصاد، سلامت و محیط‌زیست وارد می‌کند و ورود بخش خصوصی برای جبران این خلاها می‌تواند در کاهش این زیان‌ موثر باشد.

در خصوص کامیونت 3.8 تن و با توجه به اهتمام بهمن دیزل در به بکارگیری فناوری‌های روز می‌توان انتظار داشت این خودروی تجاری نیز از فناوری هشدار دهنده‌ حرکت بین خطوط LDWS و ESC و هشدار برخورد از جلو FCWS و ترمز اضطراری هوشمند AEBS و... بهره ببرند.

همچنین اگر اطلاعات این پروژه دقیق باشد، رانندگان و خریداران این کامیون 3.8 تنی می‌توانند امیدوار باشند این محصول نیز همچون F210 از تهویه و امکانات رفاهی مولتی مدیا برای راننده بهره‌ ببرد.

طبق شنیده‌ها، بهمن دیزل تا نیمه اول سال 1403 محصول 3.8 تنی خود را معرفی خواهد کرد و این محصول عضو دیگری از خانواده فورس خواهد بود. این شرکت سال قبل کامیون 12 تن با نام F210 را تولید کرد که از نظر فناوری، ایمنی و امکانات رفاهی تحولی در این رده باری بود.

دیگر خبرها

  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • افزایش سلامت دام‌ها با تولید محصول ایرانی
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت