Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر شما هم علاقه‌مند به نگهداری گل و گیاه در منزل هستید باید در رابطه با نگهداری آن‌ها نکاتی را رعایت کنید.

خبرگزاری میزان _ میهن کاکتوس نوشت: در دنیای امروزی یکی از زیباترین کار‌ها پرورش گل‌ها می‌باشد. با یادگیری نگهداری گیاهان از پرورش آن‌ها لذت ببرید. وجود گیاهان در اطراف ما باعث سلامتی و حس خوب لذت از زندگی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهان خیلی دوست داشتنی هستند و گروه میهن کاکتوس برای گسترش فرهنگ پرورش گیاهان در منزل همیشه پاسخگوی سؤالات شما عزیزان می‌باشد.

۱ – گیاهان خانگی را با آب سرد آبیاری نکنید، چون آب خیلی سرد برای ریشه‌های آن‌ها مضر است. بهتر است از آب ولرم استفاده کنید.

۲ – حتماً کف گلدان سوراخ‌هایی برای خروج آب اضافی داشته باشد.

۳ – اگر از کود‌های حیوانی برای گیاهانتان استفاده میکنید حتماً قبل از استفاده آن‌ها را با انواع قارچ کش‌ها ضد عفونی کنید.

۴ – هر گیاه نیاز آبی و نوری متفاوتی دارد حتماً نیاز‌های گیاه خودتان را بشناسید و طبق نیازهایش نگهداری نمایید.

۵ – به دلیل وجود کلر در آب لوله کشی بهتر است از ریختن آب لوله کشی برای آبیاری استفاده نکنیم. بلکه ۲۴_۴۸ ساعت آب را در محیط خانه قرار داده  و بعد برای آبیاری از آن استفاده کنیم تا کلر آن ته نشین شود.

۶ – بهتر است همیشه در منزل خاک و گلدان اضافی برای مواقع ضروری داشته باشید.

۷ – اگر در منزل گیاه کاکتوس نگهداری می‌کنید در آبیاری آن افراط نکنید و در فاصله بین دو آبیاری اجازه بدید خاک کامل خشک شود.

۸ – تکثیر گل‌ها را یاد بگیرید و از کاشت آن‌ها لذت ببرید. در سایت میهن کاکتوس در مورد تکثیر گل‌ها کلی مطلب نوشته شده است.

۹ – در فصل رشد گیاهان می‌توانید از کود‌های npk برای رشد بیشتر استفاده کنید.

۱۰ – به مقدار نیاز از آب استفاده کنید، آب زیاد باعث پوسیدگی ریشه گیاهان می‌شود.

۱۱ – از قرار دادن گل‌ها در زیر نور آفتاب مستقیم خودداری کنید وسعی کنید همیشه نور رافیلتر کنید.

۱۲ – هر گونه تغییر رنگ یا ریزش برگ‌ها، شل شدن و پژمرده شدن گل‌ها نشانه وجود بیماری‌ها می‌باشد و باید درمان شود. اکثر بیماری‌های گل‌های آپارتمانی قارچی می‌باشد که میتوان از سم مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کرد.

۱۳ – بهتراست در منزل و به دور از دسترس اطفال سم‌های حشره‌کش و قارچ‌کش داشته باشید.

۱۴ – در زمستان از یخزدگی گیاهان محافظت کنید بسیاری از گیاهان مقاومت خود را در دمای زیر ۵ درجه از دست می‌دهند.

۱۵ –  توجه کنید نباید گل‌ها را در کنار میوه‌ها قرار داد، چون میوه گاز اتیلن متصاعد می‌کند و این گاز باعث تکامل سریع گل‌ها و زودتر پژمرده شدن آن‌ها می‌شود. گل‌های پژمرده نیز چنین گازی تولید می‌کنند پس آن‌ها را نیز از مابقی گل‌ها جدا کنید.

۱۶ – گل‌ها را در کنار بخاری و رادیاتور‌ها همچنین معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید.

۱۷ – بهترین زمان برای تعویض گلدان و خاک گل‌ها قبل از شروع فصل رشد می‌باشد؛ که در ایران معمولاً اسفند ماه می‌باشد.

۱۸ – بعضی از گل‌ها به رطوبت محیطی زیادی نیاز دارند که می‌توانید روی برگ‌های آن‌ها آب اسپری کنید. توجه داشته باشید اسپری آب زیر  نور آفتاب انجام نشود.

۱۹ – وجود حشرات در اطراف گلدان‌ها یا روی برگ و ساقه را بررسی کنید و در صورت لزوم از سم حشره کش استفاده نمایید. نقاط سفید و پنبه‌ای بر روی شاخه‌ها و ریشه می‌تواند بر اثر وجود آفت خطرناک شپشک آرد آلود باشد.  مقاله شپشک را حتماً مطالعه کنید.  کلیک

۲۰ – با گل‌ها مهربان باشید.

بیشتر بخوانید: بهترین مکان برای نگهداری گل و گیاه در خانه کجاست؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: گل خانه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گل خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۹۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟

همه انسان‌ها از استعداد لازم برای منفی فکرکردن برخوردارند. گرچه ممکن است بیماران مبتلا به بیماری‌های روان‌پزشکی یا کسانی که افسردگی، خشم، اضطراب، ترس وعشق را تجربه می‌کنند، در مقایسه با افراد عادی افکارغیرمنطقی و منفی بیشتری داشته باشند. 

افراد به‌هنجار و عادی نیز در موقعیت‌های خاص مانند زمانی که هیجان خاصی را تجربه می‌کنند، آمادگی تولید افکار منفی را دارند. بنابراین یکی از راه‌های به دام کشیدن افکار منفی، توجه به هیجانات است.

وقتی برانگیخته هستید یا زمانی که در حال گذر از مرحله‌ پیش از خشم به مرحله‌ خشم و پرخاشگری هستید، بدانید که «افکار برانگیزاننده» نقش کلیدی را بازی می‌کنند و کنترل خشم بدون مهار این افکار امکان پذیر نیست. از طرفی برانگیختگی و هیجان، در فرآیند پردازش اطلاعات تداخل ایجاد می‌کنند و سبب می‌شوند که فرد به گونه‌ای خاص فکر کند. سوگیری در پردازش اطلاعات که تحت تأثیر خطاهای شناختی است، نه تنها به خشم دامن می‌زند، بلکه فرد را از دسترسی به اطلاعات ناب نیز محروم می‌کند. اولین گام شناسایی خطاهای شناختی در فکر است. این خطاها عبارتند از:

۱- برچسب‌ها:

برچسب‌هایی مانند بی انصاف، گستاخ، احمق، سوء استفاده‌گر، رذل و... می‌توانند شما را خشمگین‌تر کنند و به همین دلیل واکنش‌های پرخاشگرانه‌ شدیدتری از خود نشان دهید. زیرا برچسب‌هایی که به دیگران می‌زنید، سبب می‌شود که دیگران را تحقیر یا سرزنش کنید و دقیقاً به خاطر همین برچسب‌ها، حق مسلم خود می‌دانید که آنها را بکوبید یا زیر سؤال ببرید. شما ممکن است حتی به خودتان برچسب‌هایی مانند از بدشانسی من است، آدمی ابله‌تر از من پیدا نکردند ، از بس ملاحظه کار هستم چنین دردسرهایی برای من پیش می‌آید بزنید.

حال وقتی به خود یا دیگری برچسب می‌زنید از خود بپرسید آیا کلی قضاوت نمی‌کنم؟ این برچسب مرا بیشتر عصبانی می‌کند یا آرام می‌کند؟ پاسخ دادن به این سؤالات می‌تواند به شما کمک کند تا برچسب زدن را متوقف کنید و برچسب ها را زیر سؤال ببرید. برای مثال ممکن است فردی در بسیاری از زمینه ها مسئولانه عمل کند اما در زمینه‌ی خاصی غیرمسئول باشد پس نمی‌توان به او برچسب کلی زد.

۲- قصد و عمد:

اگر کسی به شما وعده‌ای دهد و نتواند در زمان مقرر شده به وعده‌ی خود عمل کند، ممکن است دلایل زیادی برای این خلف وعده وجود داشته باشد اما اگر پیش خود فکر کنید که حتماً قصدی در کار بوده و فرد از روی عمد دست به چنین کاری زده است، خشمگین می‌شوید؛ زیرا احساس می‌کنید از شما سوء استفاده شده است. در این حالت نمره‌ی برانگیختگی شما در چند ثانیه از ۳ به ۱۰ می‌رسد و به سرعت به مرحله‌ی خشم و پرخاشگری می‌رسید، زیرا وقتی احساس کنید قربانی هستید و طرف به عمد خواسته است برای شما مشکلی ایجاد کند، تنها با تنبیه و حمله به طرف مقابل آتش خشم درون‌تان خاموش می‌شود. برای مثال، کسی گوشی تلفن را برنمی‌دارد و شما پیش خود می‌گویید: «عمداً گوشی را برنمی‌دارد و پاسخ تلفن مرا نمی‌دهد.»

۳- ذهن خوانی:

خواندن ذهن دیگران، عادت بیمارگونه‌ی بسیاری از انسان هاست. زمانی که هیجان خاصی را تجربه می‌کنیم، بیشتر از مواقع دیگر به ذهن خوانی دست می‌زنیم. وقتی اندکی برانگیخته هستید و میزان برانگیختگی شما به نمره‌ی ۳ یا ۴ رسیده است، تنها یک یا دو ذهن خوانی کافی است که به نقطه‌ی انفجار برسید. وقتی ذهن‌خوانی می‌کنید در مورد این که دیگران چه فکرهایی درباره شما دارند، پیش خودتان حدس‌هایی می‌زنید و سپس فرض را بر این می‌گذارید که این فرض‌ها درست است و دیگران در مورد شما این گونه فکر می‌کنند.

۴- فاجعه سازی:

فاجعه سازی از اتفاق پیش آمده یا عملکرد طرف مقابل می‌تواند شما را از نقطه‌ ۰ به نقطه  ۱۰ در مقیاس برانگیختگی برساند. فاجعه‌سازی اغلب در قالب جملات این وحشتناک است، فاجعه است و  غیرممکن است، می‌باشد.

نوع دیگری از فاجعه‌سازی «مطلق نگری» است. مطلق نگری در برابر نسبی‌نگری قرار دارد و با واژه‌هایی مانند «او همیشه... او هیچ وقت..... او هرگز...» همراه است.

طبیعی است که وقتی احساس قربانی شدن کنید، یا احساس کنید دیگری نسبت به شما ظلم کرده است و حق شما را تضییع نموده است، احساس خشم کنید و دست به پرخاشگری بزنید. برای مقابله با بزرگ‌نمایی و فاجعه‌سازی از فنون همدلی، پرس وجو، کاوش و بررسی سود و زیان استفاده کنید.

۵- دنبال مقصر گشتن:

در صورتی که با مشاهده‌ی یک رویداد ناخوشایند، درصدد یافتن یک فرد مقصر یا گناه کار باشید تا همه‌ی تقصیرها را به گردن او بیندازید، خشمگین‌تر خواهید شد و ممکن است دست به پرخاشگری بزنید. برای مثال: همه اش تقصیر اوست. اگر او دیر نمی‌کرد این اتفاق نمی افتاد.

به جمله‌ی بالا نگاه کنید و تأثیر آن را در ایجاد خشم ببینید.

۶- نتیجه‌گیری شتاب‌زده:

از یک رویداد یا اتفاق خاص، سریع نتیجه گیری می‌کنید و بر اساس آن واکنش نشان می‌دهید. برای مثال، اگر کسی به موقع سر قرار حاضر نشود، بلافاصله نتیجه می‌گیرید که شما را عمدا معطل کرده و سر کار گذاشته است. با این نتیجه‌گیری زودرس، به سرعت خشمگین می‌شوید و واکنش منفی نشان می‌دهید.

۷- پیش‌بینی منفی:

پیش‌بینی منفی رفتارهای احتمالی دیگران، می‌تواند برانگیزاننده خشم باشد. برای مثال کسی از شما کتابی امانت می‌گیرد و به موقع به شما نمی‌رساند با خود می‌گویید: «اگر با او برخورد نکنم و به اصطلاح او را سر جایش ننشانم دفعه‌ بعد هم این کار را خواهد کرد.» «اگر از من حساب نبرد به این رفتارها ادامه خواهد داد.» همان طور که می‌بینید پیش‌بینی منفی برای رفتار دیگران می‌تواند برانگیزاننده‌ی خشم باشد و سبب می‌شود واکنش منفی شدیدی از خود نشان دهید.

۸- تعمیم:

در تعمیم فرد با استفاده از کلماتی مانند «همیشه»، «هرگز»، «هیچوقت» یک رویداد را تعمیم می‌دهد. برای مثال: «دیر کردن کار همیشگی‌اش است.»

الهه ضمیری - خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • ۵ نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان