Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@07:32:08 GMT

دلایل مرگ کاکتوس ها

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۸۱۰۶

دلایل مرگ کاکتوس ها

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میهن کاکتوس ، از بین رفتن کاکتوس برای دوستداران گل و گیاه به خصوص طرفداران کاکتوس بسیار ناخوشایند است. مرگ کاکتوس دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد که در این مقاله به ده مورد از مهم‌ترین دلایل خراب شدن یا از بین رفتن کاکتوس‌ها می‌پردازیم.

۱- بیماری‌های قارچی: یکی از مهم‌ترین دلایل از بین رفتن کاکتوس‌ها و ساکولنت ها بیماری‌های قارچی می‌باشد شاید بتوان گفت ۸۰ درصد مرگ کاکتوس‌ها به دلیل بیماری‌های قارچی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهویه نامناسب، رطوبت بالا در اثر آبیاری زیاد، وجود گیاهان بیمار در اطراف کاکتوس‌ها از دلایل اصلی به وجود آمدن بیماری‌های قارچی می‌باشد. با قرنطینه گیاهان تازه خریداری شده همچنین آبیاری منظم و اصولی، تهویه مناسب و رعایت اصول بهداشتی می‌توان از ابتلای کاکتوس‌ها به بیماری‌های قارچی جلوگیری کرد.

۲- آبیاری زیاد: یکی دیگر از عوامل مهم در خراب شدن کاکتوس‌ها آبیاری زیاد می‌باشد. عدم وجود سوراخ کف گلدان و یا آبیاری بیش از اندازه و مرطوب بودن دائمی خاک گلدان باعث ایجاد بیماری‌های قارچی و پوسیدگی ریشه و انتقال پوسیدگی به تنه گیاه و در نهایت مرگ کاکتوس خواهد شد. آبیاری کاکتوس‌ها باید منظم انجام پذیرد همچنین در فصل خواب گیاه از آبیاری زیاد خودداری شود. در فاصله بین دو آبیاری خاک باید کاملاً خشک شود. میزان آبیاری به نوع گیاه و اندازه و محل نگهداری آن بستگی دارد.

۳- آبیاری کم: همچنان که آبیاری بیش از حد باعث از بین رفتن گیاه می‌شود در آبیاری کم هم باعث از بین رفتن گیاه می‌شود. اگر آبیاری بسیار کم انجام شود گیاه آب بافت‌های خود را از دست داده و خشک می‌شود. همچنین در آبیاری کم ریشه‌ها از بین رفته و هنگامی که مجدد آبیاری می‌کنید چون گیاه ریشه‌ای برای جذب آب ندارد باعث پوسیدگی طوقه خواهد شد.

۴- نور کم: کاکتوس‌ها به نور زیادی برای رشد و بقا نیاز دارند زمانی که مقدار نور دریافتی کم باشد گیاه به صورت علفی و باریک رشد کرده و از حالت طبیعی خارج خواهد شد و در صورت ادامه گیاه از بین خواهد رفت.

۵- نور زیاد: بیشتر کاکتوس‌هایی که در گلخانه پرورش داده می‌شوند تحمل آفتاب مستقیم به خصوص در فصل تابستان را ندارند و در صورتی که گیاه در معرض آفتاب مستقیم قرار گیرد دچار آفتاب سوختگی خواهد شد.

۶- خاک نامناسب: خاک کاکتوس باید داری زهکشی مناسبی باشد و به اصطلاح از خاک سبک که می‌تواند ترکیبی از ماسه و پیت ماس باشد استفاده کرد. خاک سفت و سنگین باعث پوسیدگی ریشه در اثر نگه داشتن مقدار آب زیاد در خود می‌شود.

۷- دمای بالا: کاکتوس‌ها دارای تحمل زیادی به گرمای هوا دارند ولی زمانی که دما از حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد بیشتر می‌شود بافت‌های داخل گیاه دچار پختگی شده و از بین می‌روند.

۸- دمای پایین: اکثر کاکتوس‌ها دمای حدود ۵ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کنند ولی زمانی که دما به زیر صفر درجه می‌رسد بافت‌های داخل گیاه که دارای مقدار زیادی آب هستند دچار یخزدگی شده و گیاه از بین می‌رود.

۹- عدم شناخت نیازهای کاکتوسها: همه کاکتوس‌ها دارای خصوصیت‌ها و نیازهای خاصی هستند به عنوان مثال نیازهای نوری، دما یا آب آنها یکسان نیست. با شناخت نوع کاکتوس و نیازهای آن می‌توان بهتر از آنها نگهداری کرد و درنتیجه عمر گیاه افزایش خواهد یافت.

۱۰- عشق به کاکتوس‌ها: با کاکتوس‌ها مهربان باشیم! نیازهای آنها را بدانیم و با عشق نگهداری کنیم در این صورت مطمئن باشید که خراب نخواهند شد. کاکتوس‌ها گیاهان کم توقعی هستند فقط با اندکی توجه می‌توان از آنها در هر جایی نگهداری کرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کاکتوس زندگی مرگ گیاه گل بیماری های قارچی آبیاری زیاد بین رفتن کاکتوس ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۸۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان

سید عباس مینایی در بازدید از کانال‌های شبکه بهره برداری آب مغان اظهار کرد: در سال جدید عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با بر آورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و در حال اجرا است.

او افزود: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان داشته باشیم، شرکت بهره برداری و زهکشی مغان فرآیند رسوب برداری را آغاز کرد.

مدیر امور منابع آب مغان همچنین به اقداماتی نظیر جاده سازی و شن ریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکش زیرزمینی پمپاژ ۳، کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار متر مکعب اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها و طرح‌های در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایت‌مندی بهره‌برداران و کشاورزان اجرا می‌شود.

مینایی با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان تصریح کرد: از کشاورزان درخواست داریم که در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.

او خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال تنش آبی سال‌های قبل تکرار نشود و تمام توان خود را به کار خواهیم بست تا آبیاری را به نفع زارعین مدیریت کنیم.

مدیر امور منابع آب مغان با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاه‌های متولی، بیان کرد: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعین منوط به معرفی‌نامه کتبی جهادکشاورزی با درج عنوان نوع کشت است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ