Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مسئول گیاهان دارویی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان قیروکارزین در استان فارس، از اجرایی شدن طرح کاشت آزمایشی "کاکتوس اپونتیا" به عنوان یک گیاه دارویی، در این شهرستان خبر داد.

مریم یوسف‌زاده چهارشنبه ۲۱ آبان به خبرنگاران گفت: "کاکتوس اپونتیا" یک گیاه دارویی میوه‌دار به شمار می‌رود که برای نخستین بار و به شکل آزمایشی در سطحی به وسعت یک هکتار در شهرستان قیروکارزین کاشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه کاکتوس اپونتیا، گیاهی میوه دار است، گفت: کاشت این گیاه از اوایل آبان در مزرعه گیاهان دارویی باروس قیروکارزین آغاز شده و زمان برداشت اولین محصول، ۲ سال دیگر پیش‌بینی می‌شود.

یوسف‌زاده توضیح داد: کاشت "کاکتوس اپونتیا"، به ۲ روش بذری و قلمه‌زنی امکان‌پذیر است، روش استفاده شده در مزرعه باروس قیروکارزین قلمه‌زنی (راکت) بوده که طی آن حدود هزار قلمه ریشه دار را کاشته‌ایم.

او با بیان اینکه میوه اپونتیا، به شکل‌های مختلف مصرف می‌شود، تازه‌خوری را یکی از مصارف آن بیان و اضافه کرد: میوه این کاکتوس به شکل خشک یا پودر شده نیز قابل مصرف است.

این کارشناس کشاورزی در مورد خصوصیت‌های میوه آپونتیا، گفت: این گیاه سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است، بنابراین اثر سم‌زدایی قوی داشته و به عنوان یک ماده ضد التهاب عمل کرده و از وارد شدن آسیب سلولی ممانعت می‌کند.

او ادامه داد: این گیاه دارویی، در پیشگیری از سرطان و تاخیر در پیری اثرگذار تعریف شده و به دلیل تاثیر تقویتی بر سیستم دفاعی بدن، فرد را در برابر عفونت‌ها مقاوم می‌کند.

یوسف‌زاده همچنین گفت: براساس اطلاعات دارویی موجود، آپونتیا، به دلیل آنکه مقادیر زیادی فیبر دارد، کاهش در جذب انسولین، کاهش کلسترول بد خون، تاثیر مناسب در درمان بیماری‌ها کبدی، جزو خواص آن ذکر شده است.

این کارشناس با یادآوری اینکه کاکتوس آپونتیا با نام‌های "انجیر تیغی، انجیر هندی، گلابی خاردار و کاکتوس راکتی" نیز شناخته می‌شود، گفت: کاشت گیاهان دارویی در مزرعه‌ای به وسعت ۱۵ هکتار در قیروکارزین اجرایی شده و تاکنون ۵ گونه از گیاهان دارویی مختلف در این مزرعه کاشت شده است.

یوسف‌زاده یادآور شد که مزرعه گیاهان دارویی قیروکارزین، با سیستم آبیاری قطره‌ای و تحت فشار، آبیاری می‌شود که در کاهش میزان مصرف آب بسیار با اهمیت است. 

این کارشناس جهادکشاورزی قیروکارزین در ادامه با اشاره به صادراتی بودن گیاهان دارویی، بازارهای اروپا را از مقاصد مهم این محصولات دانست و گفت: پیش‌بینی می‌شود که امکان صادرات محصولات تولیدی در مزرعه گیاهان دارویی این شهرستان به شکل میوه تازه، برگه‌های خشک شده و پودر، به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی فراهم شود.

یوسف‌زاده با تاکید براینکه گیاهان دارویی، به عنوان مکمل‌های بی ضرر غذایی، مورد نظر بسیاری از مردم جهان است، گفت: یکی از اولویت‌های جهادکشاورزی در فارس، توجه به کاشت و پرورش گیاهان داروئی است که در راستای تحقق اهداف مد نظر، اعطای زمین و تسهیلات هم بعد از طی مراحل قانونی، به متقاضیانی که مشمول شرایط باشند، در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها شهرستان قیروکارزین کاکتوس اپونتیا استان فارس گياهان دارويي کاکتوس اپونتیا گیاهان دارویی یوسف زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم. 

این مقام مسئول، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان میمند واقع است.

او با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان میمند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه گذاری است که امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور 

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آنها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان