Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@04:34:32 GMT

زیباترین کاکتوس آپارتمانی را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۰۲۰۴

زیباترین کاکتوس آپارتمانی را بشناسید

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، هاورتیا گیاهی که به عنوان زیباترین گیاه آپارتمانی بیش از ۱۰۰ گونه مختلف دارد، به دلیل زیبایی که این گونه ها دارد از جمله زیباترین گیاه آپارتمانی شناخته می‌شود، این گیاه از خانواده ساکولنت و  کاکتوس که زیستگاه اصلی آن آفریقای جنوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی انواع هاورتیا به صورت تکی و گروهی رشد می‌کنند و معمولا همگی کوتاه و برخی بدون ساقه هستند، برگ‌های انواع هاوریتا گوشتی و کشیده است که رنگ‌های مختلفی دارند.  گل‌های کوچک، لوله‌ای یا قیفی شکل هم روی ساقه گلدهنده هاورتیا، از بهار تا پاییز ظاهر می‌شوند. بعضی از گونه‌های هاورتیا دارای برگ‌های سفت و محکم به رنگ سبز تیره هستند.

انواع هاورتیا

هاورتیا گورخری 

مهمترین گونه هاورتیا، هاورتیا گورخری که ارتفاع آن تا ۲۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد. هاورتیا گورخری، برگ‌های سبز رنگ و سفتی دارد که بر روی آن‌ها نقاطِ راه راه سفیدی دیده می‌شود. گل‌های این گونه زنگوله‌ای است؛ زمان شکوفا شدن گل‌های این گیاه فصل تابستان است.

هاورتیا کوپری یا شیشه‌ای

این گونه دارای برگهای گرد، گوشتی و پرز دار است و رشد بسیار کندی دارد و رنگ گل های آن سفید است. هر برگ این گیاه ۱۰ الی ۱۲ سانتی‌متر طول دارد و جز گیاهانی با ظاهر کاملا متفاوت است. هاورتیا کوپری از طریق پاجوش تکثیر می‌شود.

هاورتیا عنکبوتی سفید

برگ‌های این نوع گیاه مثلثی و نوک تیز است. رنگ و طرح برگ‌های این کاکتوس شبیه به هاورتیا گورخری است. این گیاه برگ‌هایی گوشتی دارد و گل‌های سفید رنگی در وسط گیاه رشد می‌کنند و مانند هاورتیا شیشه‌ای تکثیر این گونه از طریق پاجوش است.

 هاورتیا لیموفیلیا

ارتفاع این گونه تا ۱۰ سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های آن مثلثی شکل به رنگ سبز تا سبز-قهوه ای به طول حدود ۷ سانتی‌متر و گل‌ها در صورت ظهور سفید رنگ لوله‌ای شکل بصورت خوشه‌ای قرار می‌گیرند، تکثیر این گونه از طریق برگ است.

هاورتیا ابلق

این گونه به هاورتیا پنجره‌ای نیز معروف است و مانند انواع هاورتیا دارای برگهای آبدار و گوشتی است. هاورتیا ابلق گیاهی است با برگ‌های گوشتی که به شکل یک گل سرخ کوچک اما به رنگ سبز روشن خودنمایی می‌کند. این گونه گاهی به خاطر ظاهرش با هاورتیا کوپری یا دیگر گونه های هاورتیا اشتباه گرفته می‌شود. از ویژگی‌های متمایز این گونه با سایر گونه‌های هاورتیا برگ‌های قایق مانند آن است. برگ‌ها تا ۵ سانتی‌متر و گل‌های سفید آن تا حدود ۳۰ سانتی‌متر ارتفاع دارند.  این گیاه به نور غیر مستقیم نیاز دارد.

هاورتیا برفی

برگ این گونه ضخیم، نوک‏ تیز و سبز تیره با خال خال سفید با مقادیر مختلفی از چند رنگ است. گل‌های این گونه زنگوله‌ای ‏شکل و به رنگ سفید مایل به سبز و به صورت خوشه ای هستند و عموماً به خاطر شرایط آب و هوایی کشور ما در تابستان ظاهر می‌‏گردند، هرچند ممکن است در هر زمانی به شکوفه بنشینند. این هاورتیا به نورسایه روشن یا نور فیلتر شده آفتاب نیاز دارد و هر چقدر میزان نور بیشتر شود رنگ برگ‌ها متمایل به قرمز می‌شود.

هاورتیا آلبینو

این گونه دارای برگ‌های سبز رنگ سفتی است که بر روی آن نقاط راه راه سفیدی درشت دیده می‌شود. هاورتیا آلبینو ساقه ندارد و برگ‌های آن ضخیم و نوک‏ تیز است. گل‌های این گونه زنگوله‌ای ‏شکل به رنگ سفید مایل به سبز و به صورت خوشه‌ای هستند و عموماً به خاطر شرایط آب و هوایی کشور ما در تابستان ظاهر می‏‌گردند. هرچند ممکن است در هر زمانی به شکوفه بنشینند. هاورتیا آلبینو شبیه هاورتیا گورخری است،  با این تفاوت که رگه‌های سفید آن بزرگتر است. به طوری که بیشتر گیاه سفید به نظر می‌رسد، تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر ، پاجوش و قلمه برگ است.

روش نگهداری از هاورتیا

نور مناسب: این گیاهان به نور زیاد ولی غیر مستقیم نیاز دارند و بهتر است پشت پنجره جنوبی قرار بگیرند. رشد گیاه در گرما و نور زیاد معمولاً متوقف می‌شود. آفتاب مستقیم هم باعث می‌شود برگ‌ها سفید یا زرد شوند. اگر خانه شما کم نور است، در فصول گرم حداقل برای مدت دو هفته گیاه را به خارج از ساختمان ببرید تا از نور کافی بهره‌مند شود، سپس آن را به جای خود بازگردانید.

آبیاری: این گیاهان مانند سایر ساکولنت‌ها به آبیاری متوسط نیاز دارند. در فصل رشد می‌توان آنها را هفته‌ای دو بار آبیاری کرد. در فاصله بین دو آبیاری هم حتماً اجازه دهید خاک خشک شود.

دما: دمای مناسب برای اغلب هاورتیاها بین ۲۰ تا ۲۶ درجه است ولی آنها دمای تا ۴۰ درجه را نیز تحمل می‌کنند؛ این خانواده گیاهی به سرما حساس هستند. البته تا دمای ۵ درجه را می‌توانند تحمل کنند، ولی دمای زیر ۵ درجه را تحمل نمی‌کنند و خشک می‌شوند.

خاک مناسب: خاک مناسب برای اغلب ساکولنت‌ها از جمله هاورتیا گورخری، خاک سبک با زهکشی مناسب است که می‌تواند ترکیبی از دو قسمت ماسه، یک قسمت پیت ماس و اندکی ورمی کمپوست یا خاک باغچه باشد. در کل خاک کاکتوس‌ها نباید آب را به مدت طولانی در خود نگه دارند.

بیشتر بخوانید

یکی از گیاهان مناسب برای نگهداری در آپارتمان را بشناسید فیکوس لیراتا زیباترین گیاه برای دکوراسیون داخلی برگ بو گیاهی همیشه محبوب

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاه شناسی محیط زیست دارای برگ سانتی متر گونه ها برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • معرفی زیباترین غار آبی و خشکی جهان (فیلم)
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • روز انتقام‌ برای ستاره دورتموند: صداتون نمی‌آد! (عکس)‏
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • زیباترین شب فوتبالی اراک 
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • زیباترین بازی سال به کام آلومینیوم ؛ کامبک طلایی در اراک | اوسمار فقط در اراک می‌بازد
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید