Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای شگفت انگیز گیاهان پر از گل‌های عجیب و غریبی است که برخی حتی از وجود آن‌ها اطلاعی ندارند. تعدادی از این گیاهان بسیار زیبا هستند و می‌توان آن‌ها را در آپارتمان‌ها پرورش داد.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا درباره پرورش یک گونه گیاهی با گل‌های زیبا مطالبی را ارائه دهد؛ پس برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید تا با یکی از این گیاهان آپارتمانی زیبا آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که نام کاکتوس را می‌شنویم گونه‌های مختلفی از این گیاه به ذهنمان می‌رسد. در دنیا شاید هزاران نوع گونه کاکتوس داشته باشیم که طرفداران خود را دارد. یکی از این گونه‌ها کاکتوس کریسمس است که ۶ گونه در مناطق استوایی، شرق برزیل و بر روی تنه برخی درختان دیده می‌شود.

کاکتوس کریسمس گلی مقاوم در برابر سرما را بشناسید. متاسفانه هر ۶ گونه کاکتوس کریسمس مانند گونه ژمینو، به خاطر ضعف سیستم ریشه‌ای در معرض خطر انقراض قرار دارند. کاکتوس کریسمس گیاه زیبا و مقاومی برای داخل آپارتمان محسوب می‌شود.

این گونه درسال ۱۸۳۷ کشف شد. کاکتوس از گونه‌های درختچه‌ای گرفته تا گونه‌های سنگ زی و هوازی که ارتفاع آن‌ها به یک تا دو متر می‌رسد. ساقه‌ها بدون برگ و به صورت تیکه تیکه و بدون تیغ مانند اپونتیا یا برگ راکتی است. گل‌ها از کنار ارئول‌ها ظاهر می‌شوند.

گونه‌های تجاری موجود در بازار‌ها هیبریدی یا دورگ وحشی این گل هستند که در طبیعت یافت نمی‌شود. این گل در زمستان در زمان کریسمس از نوک برگ‌ها شروع به رشد می‌کند و تیره‌تر از بخش های دیگر می‌شود تا اینکه گل دهد به همین دلیل این گیاه به کاکتوس کریسمس معروف شده است.

بیشتر بخوانید:گلی که امواج مضر وای فای را جذب می‌کند +عکس

معمولا این گل را در جایی با حداکثر نور ممکن و بدون اشعه مستقیم آفتاب نگهداری می‌کنند و تابستان‌ها گلدانتان را بیرون و در سمت بالکن یا تراس شمالی داخل خانه با نور مصنوعی قرار دهید، اما نور کم مانع گلدهی می‌شود.

در صورت وجود نور شدید برگ ها زرد و سفید شده و گل ها قرمز تر از حالت عادی می‌شوند که این خود علامت خوبی برای سنجش میزان نوراست. نور برای گلدهی مهم است چرا که این گیاه در دسته روزهای کوتاه قرار می گیرد یعنی برای گلدهی نیاز به شب بلند دارد .

آبیاری

گل کاکتوس کریسمس مانند بقیه کاکتوس ها به آب کمی نیاز دارد اما از دی تا خرداد ماه فصل رشد این گیاه است اگر این گیاه آب کمی نیز مصرف کند مشکلی برایش پیش نمی آید تنها رشد آن کم و گیاه کوتاه تری خواهید داشت پس در این بازه زمانی بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و بعد آن را آبیاری کنید.

آب زیر گلدان را همیشه تخلیه کنید چرا که آب زیرگلدان دوباره از زیر جذب و گل را خراب می کند. هرگز از آب شیر یا آب چاه که سختی و املاح زیاد دارند برای آبیاری استفاده نکنید ترجیحا با آب معدنی، جوشیده یا آب باران آن را آبیاری کنید .


دما

دما نیز به اندازه ی نور اهمیت دارد،گیاه برای به گل نشستن نیاز به طول روز کوتاه و دمای خنک دارد .

گیاه کاکتوس کریسمس تا دمای ۷ الی ۸ درجه سرما رو تحمل می‌کند برای به گل این گیاه نشستن دمای ۱۰ الی ۱۵ درجه راه پله و شب های بلند پاییز کافی است. گیاهانی با گل های صورتی رنگ اگر در دمای خنک قرار گیرند رنگ صورتی آن بیشتر و قشنگ تر می‌شود دمای پس از گلدهی نیز بین ۱۶ تا ۲۴ مناسب است.

روش تکثیر

تکثیرگیاه کاکتوس کریسمس به راحتی صورت می‌گیرد به این صورت که برگ های پایین سمت خاک را نباید استفاده کنید چرا که باعث پوسیدگی و قارچ زدگی می‌شود پس از برگ های بالایی برای تکثیر استفاده کنید.

گل های این گیاه به تنهایی نمی تواند بارور شود بنابراین نیاز به ۲ کاکتوس کریسمس داریم تا بتواند گل بدهد پس از گذشت چند روز گل ها تبدیل به میوه می شوند .

آفات و بیماری

قارچ و پوسیدگی ریشه این گل ناشی از آبیاری زیاد و یا آسیب دیدگی است ویا بیماری های ویروسی که توسط شته‌ها در هوای خنک منتقل می‌شوند که هم ویروس و هم باکتری و قارچ باعث نابودی گل می شود .

تغذیه

گیاه کاکتوس کریسمس به دلیل گل دار بودن نیاز به مواد غذایی زیادی دارد و باید هر دو هفته یکبار با نصف مقدار توصیه شده کود بنفشه آفریقایی یا خاک ورمی کمپوست داده شود کودهایی با مقدار پتاسیم یا فسفر بالا پیشنهاد می شود. هر از گاهی نیز با آبیاری سنگین در سینک ظرف شویی خاک رو بشورید تا املاح و نمک ها روی سطح خاک جمع نشوند.

تعویض گلدان

هرچه سایز گلدان کوچک تر باشد و ریشه گیاه هر چه بیشترباشد احتمال گلدهی و قدرت گیاه نیز بیشتر خواهد بود پس هر ۳ سال یکبار با یک گلدان بزرگتر آن را تعویض کنید.

علت ریزش گل ها

ریزش گل های گیاه کاکتوس کریسمس می تواند چند علت داشته باشه، اول اینکه زمانی گل را می‌خرید و خانه می برید به دلیل اختلاف دما و جابجا شدن،گلها ریزش پیدا می کند که درمان آن این است که گل را قبل از گلدهی خریداری کنید که با دمای خانه شما سازگار شود.

کمبود نور ، هوای خیلی گرم نزیک به ۳۰ درجه، تعویض بی موقع گلدان، بزرگ بودن گلدان نسبت به اندازه گیاه و کمبود مواد غذایی و ضعف خاک باشد .

خاک

بهترین بستر برای گل کاکتوس کریسمس برخلاف بقیه کاکتوس ها که به ماسه و خاک کاکتوس با واکنش قلیایی نیاز دارند به خاکی اسیدی و پیت ماس و پرلیت به نسبت ۳ به ۲ استفاده شود.

روش هرس

اولین هرس را ۱ ماه بعد ریشه زدن قلمه ها برای تحریک شدن رشد برگ های جدید و دومین هرس درشهریور ماه برای گرد و توپی شدن و دادن برگ های جدید و در نتیجه افزایش تعداد گل های موجود بر روی یک گل انجام می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۵۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»ی ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند و این متخصصان خواستار اقدامات پیشگیرانه فوری در این زمینه شدند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آنها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این اولین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آنها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

«ساتو تویوتاکا»، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آنها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و سایر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویدئویی از پشت‌صحنه «نون خ» در سرما و شرایط سخت!
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • حمله راکتی حزب‌الله به مقر تیپ «حرمون» ارتش اسرائیل
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید