Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@01:49:33 GMT

روش‌های جذاب در تکثیر کاکتوس‌ها

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۵۶۸۵۰

روش‌های جذاب در تکثیر کاکتوس‌ها

تشکیل گیاه از طریق قلمه مشکل نیست، اما در گیاهان کروی بزرگ و تک ساقه محدودیت وجود دارد و نمی‌توان آن‌ها را با این روش افزود. در برخی از کاکتوس‌ها در پایین گیاه تعدادی پاگیاه (پاجوش) تولید می‌شود که ممکن است در حالی که به گیاه مادر متصل هستند ریشه دار باشند.

سرویس سبک زندگی فردا: تکثیر کاکتوس‌ها معمولا با بذر، قلمه، پاگیاه و پیوند امکان پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دانهال‌ها زمان زیادی را نیاز دارند تا به اندازه مناسب برسند و در مقایسه با پیوند و قلمه به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

در ادامه با آموزش روش تکثیر کاکتوس‌ها ما همراه باشید

بذر

بذر اغلب کاکتوس‌ها بین یک هفته تا یک مان می‌تندد. بذر Opuntia ممکن است کندتر جوانه بزند. بهترین زمان کاشت بطور معمول بین فروردین تا مهر ماه است. در مناطق سرد اگر سیستم پا گرما فراهم باشد در هر زمانی از سال می‌توان بذر را کشت کرد. دمای بهینه برای تندش ۲۱ درجه سانتیگراد است. بهتر است بذر‌ها در ظرف کم عمق کاشته شود و ظروف برای کاشت نو باشد. یک ترکیب خاکی مناسب جهت کاشت بذر، شامل قسمت‌های مساوی از خاکبرگ پوسیده وشن است. توصیه می‌شود از ترکیب خاکی گندزایی شده استفاده شود تا از مرگ گیاهچه جلوگیری شود. بذر‌ها بطور یکنواخت کاشته می‌شود. بذر‌های ریز پوشانده نمی‌شوند، ولی انواع درشت باید با لایه نازکی از ماسه نرم پوشانده شوند. این لایه ماسه مانع رش و توسعه جلبک خواهد شد. پس از کاشت با قرار دادن ظرف‌ها تا نصف در آب از پایین آبیاری می‌شوند. سپس با صفحه شیشه‌ای پوشانده می‌شوند و به محل سایه منتقل می‌شوند. گاهی در ظرف شیشه‌ای رطوبت جمع می‌شود که باید یک یا دو بار در روز برطرف شود. چون ریزش قطرات آب ممکن است به دان نهال‌ها آسیب برساند. وقتی تعداد قابل قبولی دان نهال سبز شد شیشه باید برداشته شود و ظرف باید به محل نیمه سایه منتقل شود. وقتی دان نهال‌ها به قدر کافی رشد کردند، به گلدان‌های منفرد کوچک منتقل می‌شوند.

پاجوش و قلمه:

تشکیل گیاه از طریق قلمه مشکل نیست، اما در گیاهان کروی بزرگ و تک ساقه محدودیت وجود دارد و نمی‌توان آن‌ها را با این روش افزود. در برخی از کاکتوس‌ها در پایین گیاه تعدادی پاگیاه (پاجوش) تولید می‌شود که ممکن است در حالی که به گیاه مادر متصل هستند ریشه دار باشند. پاگیاه‌های ریشه دار می‌توانند جدا شده و سریع کاشته شوند، ولی انواع بدون ریشه می‌توانند به عنوان قلمه استفاده شوند. جنس‌های Rebutia, Mammillaria, Lobivia, Echinpsis به راحتی پاگیاه تولید می‌کنند.

گیاهی که قرار است از آن قلمه گرفته شود برای چند روز نباید آبیاری شوند تا گیاه آب اضافی را جذب و مصرف کند. این عمل شانس پوسیدن قلمه‌ها را در بستر کاهش می‌دهند. قلمه‌ها با چاقوی تیز برداشته می‌شود و برش باید صاف و عرضی باشد و در یک محل سایه برای ۴ تا ۵ روز بسته به اندازه و نوع قلمه، قرار گیرد تا خشک شود این عمل به منظور سخت شدن وتشکیل پینه در سطح بریده برای جلوگیری از پوسیدن انجام می‌شود. ترکیب خاکی مناسب برای بستر قلمه مقادیر مساوی از ماسه و خاک برگ پوسیده است. در طول فرایند ریشه زایی قلمه‌ها از آبیاری بیش از حد آن‌ها حتی در آب و هوای گرم باید خودداری کرد. ریشه زایی ممکن است دو تا یکماه بسته به شرایط آب و هوایی طول بکشد. پس از اینکه قلمه‌ها خوب مستقر شدند، به گلدان یا محل کاشت منتقل می‌شوند.

پیوند

پیوند یک عمل جاب و معقول در پرورش کاکتوس هاست و مزایایی نیز نسبت یه دیگر روش‌ها دارد. به عنوان مثال به تولید سریع گیاه با اندازه مطلوب کمک می‌کند. همچنین تعدادی از گونه‌ها گه روی ریشه خود به خوبی رشد نمی‌کنند می‌توانند روی پایه‌های مقاوم‌تر پیوند شوند. مزیت دیگر این روش این است که اگر بخشی از یک گونه نایاب در اثر حشرات بیماری یا دلایل دیگر از بین برود گونه می‌تواند به وسیله پیوند قسمت سالم آن گیاه روی یک پایه مناسب حفظ شود. مهمترین عیب پیوند آن است که پیوندک‌ها ویژگی‌های خاص گونه را از دست می‌دهند، ولی بطور معمول گیاهان پیوندی، بهتر رشد خواهند کرد. سه روش پیوند در کاکتوس‌ها وجود دارد شامل: پیوند سطحی، پیوند شکافی، پیوند مورب.

منبع: کشتزار لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QQY

منبع: فردا

کلیدواژه: کاکتوس آموزش کاشت درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۶۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل پنجم «نون‌خ» را می‌توان پیوند غرب و شرق ایران دانست

 

آرش فهیم کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون درباره سریال نون خ گفت: فصل پنجم سریال «نون خ» یک گام بلند و زیبا در جهت بازنمایی تصویر واقعی قوم بلوچ در آثار نمایشی است.

وی ادامه داد: همان طور که در فصل‌های قبلی دیدیم، مجموعه تلویزیونی «نون خ» به نام کردستان و قوم کرد سند خورده است و اکثر بازیگرانش نیز هنرمندان بومی کُرد هستند و در چهار فصل قبلی اش، جنبه‌ها و ابعاد مختلف فرهنگ و آداب و رسوم و جغرافیا و هنرِ کُردی را به تصویر کشید.

وی عنوان کرد: اما فصل پنجم «نون خ» را می‌توان پیوند غرب و شرق ایران دانست، چون در یک حرکت خلاقانه و به موقع، بلوچستان و قوم بلوچ نیز به این سریال راه یافته است. طوری که می‌توان «نون خ ۵» را از نظر فرهنگی و قوم شناختی، بازتاب دهنده اتحاد اقوام ایرانی با تمرکز بر دو قوم کرد و بلوچ دانست. موسیقی تیتراژ پایانی این سریال نیز تلفیقی از موسیقی نواحی بلوچی و کردی است و زیبایی‌ها هر دو قوم را در این فصل از «نون خ» می‌بینیم.

 

این کارشناس عنوان کرد: البته «نون خ ۵» نیز دچار ضعف‌ها و اشکالات ساختاری و محتوایی است، اما اهمیت این مجموعه تلویزیونی بالاست و می‌توان آن را یک سریال استراتژیک و راهبردی در جهت منافع و اقتدار ملی دانست. فراموش نکنید که از گذشته تا به حال، یکی از ترفند‌های دولت‌های استعماری و دشمنان ایران، ایجاد تفرقه بین اقوام و گروه‌ها و پیروان مذاهب و ادیان گوناگون ایرانی بوده است. آن‌ها با وسائل و ابزار مختلف، ازجمله با رسانه‌ها همواره در پی این بوده اند که بین ترک و کرد و لر و فارس و بلوچ و شیعه و سنی و شهری و روستایی و زن و مرد و ... اختلاف و تنش ایجاد کنند تا آرزوی محال تجزیه ایران را به واقعیت تبدیل کنند.

فهیم تاکید کرد: اینکه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اقدام به تولید سریالی، چون «نون خ ۵» کرده که محور اصلی داستان آن همراهی و همنشینی اقوام مختلف و بازنمایی زیبایی‌های فرهنگی و قومی و جغرافیایی قوم بلوچ است، یک رویکرد روشن و مترقی محسوب می‌شود.

وی افزود: متأسفانه به خاطر سیاست‌های استعماری قوای بیگانه و همچنین فعالیت برخی گروهک‌های تروریستی وابسته به جریان‌های دشمن با ایران، تصویری جعلی و دروغین از خطه پرافتخار بلوچستان و مردم نجیب و دلاور این بخش از ایران در ذهن برخی ایجاد شده است. اما مجموعه «نون خ ۵» این روز‌ها تصویری واقعی و درست را از بلوچستانِ ایران و مردم بلوچ نشان می‌دهد. خانواده ناخدا در این سریال، نماینده و نمودی از قوم بلوچ هستند که سرشار از تدبیر و مهربانی و مهمان نوازی و وطن دوستی اند.

این منتقد خاطر نشان کرد: امید است تولید سریال‌هایی با رویکرد اتحاد اقوام و بازنمایی زیبایی‌های قوم‌های مختلف ایرانی روز به روز در صداوسیما بیشتر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • فصل پنجم «نون‌خ» را می‌توان پیوند غرب و شرق ایران دانست